Novish

Over Novish
In januari 2020 lanceerde Novish plantaardige visvervangers op de Horecava-beurs en is daarmee het eerste vegan visbedrijf van Europa. Novish is een innovatief bedrijf dat is opgericht door Maiko van der Meer, Katja Busser en Paul den Dulk. 

Novish richt zich volledig op plantaardige visvervangers die een goede smaak en textuur hebben, overbevissing en bijvangst bestrijden en ook 100% sojavrij zijn. Het assortiment bestaat momenteel uit plantaardige sticks, burgers, bites, chunks en filets. 

De producten zijn tot nu toe in Nederland verkrijgbaar bij de online supermarkten Picnic, Crisp en Vrieswinkel.nl, maar ook offline in de winkel bij Vomar. Daarnaast betreedt Novish ook de internationale markt. In het Verenigd Koninkrijk zijn de producten verkrijgbaar bij de online supermarkten Ocado en The Vegan Kind. Ook is er in februari 2021 een samenwerking in Duitsland gestart met Nordsee en QSR Platform, waarbij de chunks en filets in de restaurants van Nordsee verkrijgbaar zijn en ook bij Go! Fish van Nordsee.

Wanneer en hoe zijn jullie bij Bobeldijk terecht gekomen?
Katja Busser van Novish: “Anderhalf jaar geleden zijn wij bij Bobeldijk terecht gekomen. Via ons eigen netwerk was Bobeldijk voor ons al een bekende speler. Bobeldijk is een zeer flexibel bedrijf dat startups zoals ons, versneld kan helpen met producten op de markt brengen. 

Wij zien in Bobeldijk een zeer waardevolle productiepartner!”

Hoe is de ontwikkeling van de producten verlopen?
“De hands-on mentaliteit van Bobeldijk zorgt er voor dat concepten binnen afzienbare tijd omgezet worden naar recepturen en dus ook naar producten. De enorme productie kennis die Bobeldijk bezit, zorgt er voor dat er zeer snel geschakeld kan worden tussen de verschillende fases van productie.

Bobeldijk is een hele betrouwbare en flexibele productiepartner om productieplannen voor derden te organiseren,” aldus Katja Busser.

Hoe wordt Bobeldijk Food Group door Novish beoordeeld?
Katja Busser: “Bobeldijk beschikt over een platte organisatie, hierdoor zijn de lijnen erg kort en dit maakt hen ook erg flexibel. Bobeldijk wil altijd meedenken over eventuele verbeteringen, dit maakt hen ook erg menselijk!”

Visnuggets_klein
Logo-Novish_500

“Bobeldijk Food Group is uw partner voor een succesvolle groei in de markt van plantaardige convenience producten.”

Remko Vogelenzang (Managing Director)

Remko-Vogelenzang_vierkant