The Dutch Weed Burger

Over The Dutch Weed Burger
The Dutch Weed Burger zet ‘vegan’ sinds 2012 exclusief op de kaart bij de betere horeca in Nederland en België. De ‘Weed’ komt van zeewier, duurzaam geteeld in Nationaal Park de Oosterschelde. Ze werken ook met microalgen als innovatieve, hoogwaardige en nutriëntrijke smaakmakers. In 2021 breiden ze hun aanbod uit naar de retail met maar liefst 3 premium producten. 

Doelen van The Dutch Weed Burger – ‘Why we Fry’

  • Promoting Seaweed as a new future proof protein source
  • Serving macho plant-based products that change the game
  • Raising the ethical standards in the food industry

We make Radically Delicious plant-based food and Seaweed is our hero

Wanneer en hoe zijn jullie bij Bobeldijk terecht gekomen?
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: “We zijn in 2015 bij Bobeldijk Food Group terecht gekomen via Jeroen Willemsen (Innovation Lead Protein Shift at FoodvalleyNL).” 

Hoe is de ontwikkeling van het product verlopen?
“In het begin is met veel aandacht in een samenwerking tussen Bobeldijk en TDWB de receptuur opgeschaald naar fabrieksniveau. Door de jaren heen zijn er steeds mooie stappen gemaakt om het product volwassener te maken. In samenwerking met Bobeldijk is er bijvoorbeeld gekeken naar optimalisaties op gebieden als vorm, grondstof, smaak en binding.”

Hoe wordt Bobeldijk Food Group door The Dutch Weed Burger beoordeeld?
“Als een zeer gewaardeerd partner die proactief met ons meedenkt, toegang geeft tot hun faciliteiten en ons als relatief kleine speler ook helpt met toegang tot hun netwerk.” 

Classic-Staand-klein
Logo-The-Dutch-Weed-Burger_500

“Bobeldijk Food Group is uw partner voor een succesvolle groei in de markt van plantaardige convenience producten.”

Remko Vogelenzang (Managing Director)

Remko-Vogelenzang_vierkant