Startups

Bij Bobeldijk Food Group vinden we het belangrijk om groei in de vega(n) markt te stimuleren. Dit doen we graag door ons beschikbaar te stellen als ‘proeffabriek’. Voor startups die een goed productidee hebben, maar geen middelen om deze ideeën om te zetten in producten die op de markt gebracht kunnen worden. 

We hebben verschillende klanten die als startup bij ons terecht gekomen zijn en nu een succesvolle productrange opgebouwd hebben. Een aantal cases zijn te lezen op de pagina Klantcases.

Het proces van productidee tot product in de winkel kent een aantal belangrijke stappen:

Bio_Burger - Sfeerfoto

1. Oriënterend gesprek op basis van een productidee
We gaan graag eerst met je in gesprek over het productidee en de mogelijkheden in onze productie. Uiteraard denken wij met onze kennis en ervaring over de markt ook graag mee over de potentie van het product. We geven graag advies en denken mee over alle zaken rondom productie, verpakking en logistiek.

2. Ontwikkelen van handmonsters
De monsters die op keukenschaal gemaakt zijn, worden door productontwikkeling omgezet naar een receptuur die zoveel mogelijk met de bij ons beschikbare grondstoffen ontwikkeld kan worden. Van deze receptuur worden vervolgens handmonsters gemaakt, die door jou en je collega’s gekeurd kunnen worden.

3. Proefproductie
Zodra de handmonsters en de receptuur goedgekeurd zijn, kan er een proefproductie ingepland worden. De receptuur is dan klaar, zodat de juiste grondstoffen ingekocht kunnen worden. Tijdens de proefproductie wordt er getest of het product goed over onze braadlijnen loopt. Op basis van de resultaten van de proefproductie kan bepaald worden wat de prijs van het product wordt. Met de producten die tijdens de proefproductie geproduceerd zijn, kan er een THT test ingezet worden en kunnen potentiële klanten van monsters voorzien worden.

4. Verpakkingsontwikkeling
Als het product goedgekeurd is, kan de verpakkingsontwikkeling van start gaan. Vanuit onze Kwaliteitsdienst wordt er een specificatie opgesteld waarvan de ingrediëntendeclaratie en voedingswaarden op de verpakking gezet kunnen worden. Op de pagina Verpakkingen vind je de verschillende verpakkingsvormen die wij aanbieden.

5. Eerste productie en verpak
Goed nieuws, het product is verkocht! Nu is het zaak om de systemen in te richten en de eerste echte productie in te plannen. De verpakking kan besteld worden en daarna kan het product voor de eerste keer verpakt worden. 

6. Eerste levering bij de klant
We hebben met Bobeldijk al diverse lijntjes naar Nederlandse en internationale retailers. Het is mogelijk om logistiek en transport te combineren, of om zelf het transport in te plannen. 

“Als startup kom je voor grote uitdagingen te staan. Wij helpen jouw bedrijf graag de weg te vinden in de wereld van productontwikkeling, verpakkingen en logistiek richting de klant.“

Linda Klock (Product Manager)
IMG_8040-2