Duurzaamheid

Verpakking
Verpakking van gerecycled monomateriaal
Onze retail verpakking is gemaakt van 90-100% gerecycled PET, ook wel rPET genoemd. Dit is tevens monomateriaal, oftewel bestaand uit één soort materiaal. De schaal kan dus steeds weer opnieuw gerecycled worden. Dit is de meest duurzame optie om onze producten te verpakken.

Herbruikbare omverpakkingen
Voor de omverpakking van onze producten gebruiken wij zoveel mogelijk kratten en pallets in plaats van verpakkingen voor eenmalig gebruik. Kratten en pallets kunnen hergebruikt kunnen worden, dit is een circulair systeem.

verpakking-transparant2

Productie
Bij het produceren van onze plantaardige producten wordt er in elke stap rekening gehouden met duurzaamheid. Zo besparen we op aardgas, water en olie en maken we gebruik van een milieuvriendelijk koudemiddel. We gaan voedselverspilling tegen én selecteren onze toeleveranciers van machines op hun locatie (zo lokaal mogelijk).

Warmterecycling
De warmte die vrijkomt op de braadlijnen bij het produceren van de producten, verdampt normaal gesproken naar buiten toe. Deze warmte winnen we terug en hiermee wordt de productie en het water voor de schoonmaak van de fabriek verwarmd. Met deze oplossing zorgen we ervoor dat we minder fossiele brandstoffen (aardgas) hoeven te gebruiken.

Waterbesparing
Voor de reiniging van onze machines is er een CIP (Clean-In-Place) systeem geïnstalleerd waarmee het water rondgepompt wordt. Dit kun je vergelijken met de werking van een afwasmachine; er wordt minder water gebruikt dan wanneer je zelf zou afwassen.

Minder olieverspilling
Om het verlies van olie tegen te gaan, maken we gebruik van een oliemanagementsysteem. De in- en afvoer van olie gaat via een gesloten systeem; een tankwagen komt olie brengen, vult de tank en met leidingwerk gaat dat naar de machines toe. Op deze manier krijg je een schoner systeem en dit leidt tot minder olieverlies.

Natuurlijk koudemiddel
Voor het terugkoelen van onze producten wordt gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk, natuurlijk koudemiddel. Dit natuurlijk koudemiddel is minder schadelijk voor het milieu dan een chemisch koudemiddel.

Toeleveranciers materieel
Voor de installatie van onze machines werken we samen met bedrijven uit de regio Deventer, zodat we zo min mogelijk transportbewegingen teweegbrengen.

Voedselverspilling
De producten die we produceren verpakken we op order. Op deze manier maken we precies de hoeveelheid die er nodig is en zorgen we ervoor dat we ‘food waste’ tegen gaan.

Product
Grondstoffen
Onze grondstoffen kopen we het liefst zo lokaal mogelijk in. Zo gebruiken we geen soja uit Brazilië, maar uit Oostenrijk en Italië. Dit scheelt heel wat kilometers (en daarmee Co2-uitstoot) en we dragen hiermee niet bij aan de massale ontbossing van het regenwoud. Nog een belangrijke grondstof, ons tarwe-eiwit, komt uit Nederland en Duitsland.

Palmolievrij
Al onze producten zijn palmolievrij. Met ons merk Vegafit waren we het eerste bedrijf die een palmolievrij certificaat mocht ontvangen van de Stichting Go Palm Oil Free. De productie van palmolie heeft door de kap van het regenwoud om palmolie plantages aan te leggen, grote impact op het regenwoud en de dieren die erin leven.

De wereld een stukje plantaardiger maken
Een groot deel van onze producten is 100% plantaardig. Wij hebben alles op alles gezet om lekkere producten te maken zonder dierlijke ingrediënten en dit is gelukt. We focussen daarom zoveel mogelijk op plantaardig/vegan bij de ontwikkeling van onze producten, omdat wij denken dat we zo de wereld een stukje plantaardiger, mooier en groener kunnen maken.

We enthousiasmeren jou ook graag over onze producten. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

“Bobeldijk Food Group is uw partner voor een succesvolle groei in de markt van plantaardige convenience producten.”