Van slagerij naar smaakvolle plantaardige producten

Begonnen als slagerij – uitgegroeid tot producent van vleesvangers voor grote (huis)merken en startups!

Ons verhaal in een notendop
Bobeldijk Food Group is van oorsprong een slagerij uit Deventer, uitgegroeid tot producent van vleesproducten zoals balletjes, burgers, schnitzels en slavinken. Meer dan 10 jaar geleden is Bobeldijk begonnen met het produceren en verpakken van vegetarische producten voor retail en foodservice onder het merk Vegafit. Steeds meer klanten wilden ook beginnen met vega(n) en sindsdien zijn er verschillende internationale private label klanten bij gekomen. Vanaf begin 2020 zijn we gestopt met de vleesproductie en produceren we alleen nog vegetarische en vegan producten.

 

Steak-Sandwich-vierkant
Opmaak tijdline_Bobbeldijk_NL
Lekker Veggie balletjes met peperroomsaus

Samenwerkingen met startups

De markt groeit hard en om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden, moet je blijven innoveren. Onze afdeling Productontwikkeling kan dit als geen ander. Maar we werken ook graag samen met andere partijen die net als wij een passie voor plantaardige producten hebben. Zo helpen we startups met een goed productidee op weg met het verder ontwikkelen van de receptuur en een eerste proefproductie.

 

Verpakkingen van gerecycled materiaal

Als je een duurzaam product maakt, moet de rest ook zo duurzaam mogelijk, vinden wij. Onze verpakking is sinds kort gemaakt van rPET (gerecycled PET) en onze grondstoffen kopen we zo lokaal mogelijk in.

Klant op nummer 1

Bij Bobeldijk staan kwaliteit, flexibiliteit en de klant voorop. Dankzij onze kleinschaligheid zijn we erg flexibel. We kunnen snel inspelen op klantwensen en hierbij staat de kwaliteit van het product en de tevredenheid van de klant voorop.

Samen sterker, slimmer, beter!

De kleinschaligheid vertaalt zich ook door in een informele en no-nonsense werksfeer. De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid in aantal medewerkers. Ook is er meer ingezet op samenwerking tussen de verschillende afdelingen. We zijn sinds 2020 onderdeel van de Kennemervis Groep en kunnen ons erg vinden in de slogan van ons moederbedrijf: ‘Samen sterker, slimmer, beter’. Zowel op het gebied van werknemers, als klanten en leveranciers.

Logo_KVG_vierkant

Klantcases

The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger zet ‘vegan’ sinds 2012 exclusief op de kaart bij de betere horeca in Nederland en België. De ‘Weed’ komt van zeewier, duurzaam geteeld in Nationaal Park de Oosterschelde.

Bekijk case

Novish

In januari 2020 lanceerde Novish plantaardige visvervangers op de Horecava-beurs en is daarmee het eerste vegan visbedrijf van Europa. Novish is een innovatief bedrijf dat is opgericht door Maiko van der Meer, Katja Busser en Paul den Dulk.

Bekijk case

De Vegan Horecaspecialist

De Vegan Horecaspecialist is een groothandel in 100% plantaardige producten en wil een verbindende schakel zijn voor zowel de producent als de horeca. Het assortiment bestaat uit vlees-, vis- en kaasopvolgers maar is inmiddels ook aangevuld met vegan banket.

Bekijk case

“Bobeldijk Food Group is uw partner voor een succesvolle groei in de markt van plantaardige convenience producten.”

Remko Vogelenzang (Managing Director)

Remko-Vogelenzang_vierkant