Bobeldijk innoveert met vegan vis

De markt in vleesvervangers is bezig met een opmars. Het aandeel vleesvervangers ten opzichte van de totale vlees(waren) markt is momentel nog 2,5%, maar zal ieder jaar stijgen. Proveg heeft hier onderzoek naar gedaan en ziet een groei van 68% in de verkoop van vleesvervangers in de afgelopen 2 jaar. Wij Nederlanders besteden het meeste geld aan het kopen van vleesvervangers ten opzichte van andere Europeanen, namelijk gemiddeld €16,84 per persoon per jaar. 

Bobeldijk produceert een breed assortiment aan vleesvervangers, met meer dan 60 verschillende soorten. Van vegan nuggets tot falafel, burgers en schnitzels. Hiermee kunnen we goed inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige vleesvervangers, en zelfs productalternatieven bieden met vegan kaas, een productgroep waarvan de verkoop sinds 2018 flink is gestegen (400% de afgelopen 2 jaar in Nederland).  

Maar hoe zit het met visvervangers? Deze hebben de afgelopen twee jaar een enorme groei gemaakt in onder andere Duitsland. Hier is de verkoop van plantaardige vis gestegen met 623%. Proveg geeft zelfs aan dat plantaardige vis de meest lucratieve en veelbelovende productgroep is in plant-based food.

Een mooi moment voor Bobeldijk om te innoveren in deze productcategorie. We zijn trots te kunnen melden dat we óók een oplossing hebben voor de vraag naar plantaardige vis. Er is een range ontwikkeld met vijf plantaardige visproducten: kibbeling, lekkerbek, visnugget, visburger en vissticks.

Deze zijn gemaakt met een speciale vezel, met als doel om de kenmerkende structuur en smaak van witvis zo goed mogelijk na te bootsen. 

De visproducten zijn inzetbaar bij verschillende verkooppunten en doelgroepen. Denk hierbij aan verkooppunten zoals viskramen, foodtrucks en restaurants. Qua doelgroep zijn de visproducten ook breed in te zetten, en aantrekkelijk bij zowel kinderen als volwassenen. 

Nieuwsgierig naar meer informatie over de visproducten? Download dan onze visflyer door te klikken op deze knop: RETAIL FOODSERVICE

“Bobeldijk Food Group is uw partner voor een succesvolle groei in de markt van plantaardige convenience producten.”

Remko Vogelenzang (Managing Director)

Remko-Vogelenzang_vierkant